Ekvation och matematik är som det är. Stundtals obegripligt. Ända sedan den dagen på gymnasiet då magister Strängberg gick igenom derivata har undertecknad en något ansträngd relation till grafer, x, y och fan och hans moster. Och på förekommen anledning kommer här en matematisk formel som jag inte får ihop någonstans:

38 30 7 1  89-22 97=2

Hur jag än räknar, vrider och vänder, tar en snabbkurs i sannolikhetslära blir svaret i min räknebok talet 1.

Men det korrekta svaret är dessvärre 2 och därmed fick Liverpool trots en (1) sketen förlust under hela säsongen nöja sig med rollen som runner-up till Manchester City. 

Har med åren blivit mer gubbgrinig än fryntlig spelevink; jag gapskrattar tämligen sällan och gråter nästan aldrig. Och just därför känns det tryggt att ha sporten som emotionell ventil. Och känslor har det varit gott om senaste veckorna. Och som given etta hamnar naturligtvis bilderna som kablades ut efter det att Pool kört över Messi och Co med 4-0 och firar finalplatsen i Champions League med ett Anfield som befinner sig i ett okontrollerat orgiastiskt lyckorus. Har You´ll never walk alone någonsin låtit vackrare? Nej.

Finns en allmän uppfattning om att det svenska språket är torftigt och platt jämfört med engelskan. Pyttsan, säger jag. Här några exempel på hur livfullt och målande det svenska språket de facto är:

English:

Excuse me, I didn´t quite catch what you were saying.

Svenska:

Va? (Vah?)

English:

It´s You! How lovely to see You!

Svenska:

Nej, men! (Nay men)

English:

How are things with You?

Svenska:

Annars? (An ass?)

English:

Excuse me, may I just disturb You for a second?

Svenska:

Du (döö)

English:

Sorry for bumping into You like that. So terribly clumsy of me.

Svenska:

Oj! (Oi!)


Vänsterpartisten Malin Björk i blåsväder då hon tagit ut traktamente under tämligen diffusa former. Och på frågan vad hon gjort med pengar som kallas kontorsersättning blir det spännande på riktigt.

- Jag har köpt in hundra kaffekoppar och ganska många 3D-klitorisar av plast med feministiskt tryck på.

Här, kära läsare, tar vi en gemensam paus innan vi så småningom går vidare.

M-ledaren Ulf Kristersson skärpte tonen i höstens valkampanj och efterlyste ”fler vuxna i rummet” och efterlyste därmed ett mer trivsamt tonläge i debatten. Det gick ju sådär och det känns helt naturligt då det verkar vara många riksdagsledamöter som alltjämt är skrivna hos mamma och pappa. Och så länge man bor hemma hos päronen är det svårt att bli vuxen. Ja, ja...

Förra måndagen firades ännu en av alla dessa temadagar. Då var det nämligen dags för den festliga Inkontinensdagen. Informationen om denna dag läckte ut tämligen tidigt och skvätte tyvärr över på chokladbollens dag som firades i lördags. Ja, ja. Men nu droppar vi det och går vidare.

Intressant dokumentär om Tjernobyl på HBO. Strålande.

Världsmästerskapet i ishockey bjuder på följande spaningar so far:

* William Nylanders hjälm är av samma storlek som Teskedsgummans minsta kastrull.

* Elias Petterssons hjälm är större än Björn Ranelids ego.

* Spelorten Bratislava är ett paradis för stekiga grabbar (Brat-i-slava).

* SVT är public service och därmed ska sändningarna enligt reglementet vara för alla. Därav obskyra tittartävlingar som ”puckat och klart”.Resultatet?  Lilla Sportspegeln korsbefruktar Café Norrköping. Gör om, gör rätt.

* Mest stressade spelare? Tvivelsutan den slovakiske backen som lystrar till namnet Panik. Häpp!

Klausul x 2 och vips så var Tedenby och Ljungh före detta HV-spelare. Och därmed lär det bli beordrad övertid för  sportchefen Hult de närmaste veckorna. Tre forwardsplatser varav två tunga pjäser ska, förlåt, måste in för att HV:s offensiva armada ska kunna leda laget till en plats på övre halvan i SHL 19/20.

jragnarsson@hotmail.com